Rosanne Voorwald, is voor veel mannen een bloedmooie vrouw. Smaken verschillen. De meeste mannen kennen Rosanne vrouw van Niels van der Zanden via de playboy, waar zij in 2018 op verscheen. Buiten de playboy om openbaart zij op social media verschillende soorten pikante foto’s. De foto’s zien er altijd erg perfect uit, maar is het dan nog wel natuurlijk? Niemand is namelijk perfect. Rosanne is daar erg open in, tegenover de buitenwereld dus ook op social media. Overigens deelt zij ook de ingrepen en behandelingen die zij is ondergaan. De ingrepen, die zij heeft gedeelt met haar volgers zijn over botox-behandelingen en een borstvergroting.
De ingrepen
Voor steeds meer vrouwen wordt het normaal om plastic chirurgische ingrepen te doen. Ook steeds meer jongeren meiden, denken er over na of laten het ook uitvoeren. Grotendeels komt dit door het beeld op social media. Hierop worden namelijk allerlei soorten ingrepen gedeeld. Niet alleen op social media, worden door influencers ingrepen gedeeld maar ook bijvoorbeeld op tv. Hierop staan tegenwoordig series, hoe zo’n ingreep wordt uitgevoerd. Het leven wordt gefilmd van die bepaalde persoon. Ook Rosanne laat de ingrepen zien en dit kan jonge meiden stimuleren, om ook die ingreep te laten doen, zonder dat zij er goed over hebben nagedacht.
Het beeld van social media
Toen social media net bestond, was het positief populair. In deze tijd wordt social media steeds negatiever. Denk bijvoorbeeld aan de vrijheid en de anonieme tijd, die je als persoon hebt op social media. Je kunt sneller haat comments plaatsen, zonder dat mensen enig idee hebben wie je bent. Alles wordt mooier gemaakt door bijvoorbeeld photoshop en influencers, die jonge meiden aansporen, tot het kopen van een product of het laten uitvoeren van handeling. Zoals lipfillers promoten. De meiden van tegenwoordig, zien het photoshopte beeld en denken dat, dit de realiteit is. Hierdoor kunnen zij een permanente handeling laten verrichten en daar later grote spijt van krijgen.
Mannen op social media
Er is een groot contrast tussen mannen en vrouwen op social media. Mannen gebruiken voornamelijk social media als gebruik en vrouwen gebruiken social media als vergelijk middel. Hierdoor heeft social media een negatiever effect op vrouwen, dan op mannen. Dit geldt niet voor elke doelgroep. Bij de doelgroep waar je dit voornamelijk ziet is bij de jeugd. De puberleeftijd. De puberleeftijd ligt tussen de 11 jaar tot het 18e jaar. Meisjes zijn vaak iets eerder met puberen. Verder mannen en jongens gebruiken social media niet al vergelijk. Ze kunnen bijvoorbeeld filmpjes over bouw, auto’s, motoren en soms ter inspiratie naar haarstijlen. Zoals gemillimeterd haar man.
Haarstijlen kiezen via social media
Social media heeft ook een positieve kant. Zo kan het een bron zijn ter inspiratie. De inspiratie kan over allerlei onderwerpen gaan. Over make-up, huisinrichtingen, kleding, schoenen of haarstijlen. Voornamelijk vrouwen gebruiken social media ter inspiratie. Zo kiezen wij bepaalde haartrends uit. Mannen doen dit overigens ook wel, maar een stuk minder of op het moment wanneer het van toepassing komt. Als zij op het punt staan om naar de kapper te gaan. Een vrouw kan dit al maanden van te voren doen. De verschillen blijven altijd aanwezig.